Bulgarian Bible

Откровение 9

Откровение

Index

Глава 10

1

 И видях друг силен ангел, които слизаше от небето, облечен в облак, на главата му имаше дъга, лицето му беше като слънцето, и краката му като огнени стълпове. 


2

 И държеше в ръката си разгъната книжка; и като положи дясната си нога на морето, а лявата на земята, 


3

 извика с висок глас, като когато рикае лъв; и когато извика, седемте гръмове издадоха своите гласове. 


4

 И след като седемте гръмове издадоха своите гласове, аз щях да пиша, но чух глас от небето, които каза: Запечатай това, което изговориха седемте гръмове, и недей го писа. 


5

 А ангелът, когото видях да стои на морето и на земята, издигна десницата си към небето, 


6

 и се закле в живеещия до вечни векове, Който е създал небето и каквото има в него, земята и каквото има по нея, и морето и каквото има в него, че не щеше да има вече бавене, 


7

 но че в дните на гласа на седмия ангел, когато се приготви да затръби, тогава щеше да се изпълни тайната на Бога, както Той е благовестил на Своите слуги, пророците. 


8

 И гласът, който чух от небето, проговори пак на мене, като рече: Иди, вземи разгънатата книга, що е в ръката на ангела, който стои на морето и на земята. 


9

 Отидох, прочее, при ангела, та му рекох да ми даде книжката. И каза ми: Вземи и я изяж; и в корема ти ще бъде горчива, но в устата ти ще бъде сладка като мед. 


10

 И тъй, взех книжката от ръката на ангела, та я изядох, и в устата ми беше сладка като мед: но като я изядох, коремът ми се вгорчи. 


11

 Тогава ми се каза: Трябва пак да пророкуваш за много люде и народи, езици и царе. 


Откровение 11

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Items are Available At These Sites: