Rumanian Bible Cornilescu Version

1st Corinthians 7

1 Corinthians

Return to Index

Chapter 8

1

 Kn ce privewte lucrurile jertfite idolilor, wtim cq toyi avem cunowtinyq. Dar cunowtinya kngkmfq pe cknd dragostea zidewte. 


2

 Dacq crede cineva cq wtie ceva, kncq n`a cunoscut cum trebuie sq cunoascq. 


3

 Dar dacq iubewte cineva pe Dumnezeu, este cunoscut de Dumnezeu. 


4

 Deci, ckt despre mkncarea lucrurilor jertfite idolilor, wtim cq kn lume un idol este tot una cu nimic, wi cq nu este deckt un singur Dumnezeu. 


5

 Cqci chiar dacq ar fi awa numiyi ,,dumnezei``, fie kn cer, fie pe pqmknt (cum wi sknt kn adevqr mulyi ,,dumnezei`` wi mulyi ,,domni``), 


6

 totuw pentru noi nu este deckt un singur Dumnezeu: Tatql, dela care vin toate lucrurile wi pentru care trqim wi noi, wi un singur Domn: Isus Hristos, prin care sknt toate lucrurile wi prin El wi noi. 


7

 Dar nu toyi au cunowtinya aceasta. Ci unii, fiind obicinuiyi pknq acum cu idolul, mqnkncq un lucru ca fiind jertfit unui idol; wi cugetul lor, care este slab, este kntinat. 


8

 Dar nu carnea ne face pe noi plqcuyi lui Dumnezeu: nu ckwtigqm nimic dacq mkncqm din ea, wi nu perdem nimic dacq nu mkncqm. 


9

 Luayi seama knsq ca nu cumva aceastq slobozenie a voastrq sq ajungq o piatrq de poticnire pentru cei slabi. 


10

 Cqci dacq te vede cineva pe tine, care ai cunowtinyq, cq wezi la masq kntr`un templu de idoli, cugetul lui, care este slab, nu -l va kmpinge pe el sq mqnknce din lucrurile jertfite idolilor? 


11

 Wi astfel, el, care este slab, va pieri din pricina acestei cunowtinye a ta: el, fratele, pentru care a murit Hristos! 


12

 Dacq pqcqtuiyi astfel kmpotriva frayilor, wi le rqniyi cugetul lor slab, pqcqtuiyi kmpotriva lui Hristos. 


13

 De aceea, dacq o mkncare face pe fratele meu sq pqcqtuiascq, nu voi mknca niciodatq carne, ca sq nu fac pe fratele meu sq pqcqtuiascq. 


1st Corinthians 9

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Items are Available At These Sites: