BIBELN
eller
DEN HELIGA SKRIFT
KONUNGEN ÅR 1917

3 Sakarja

Sakarja

Index

4 Kapitlet

1

 Sedan blev jag av ängeln som talade med mig åter uppväckt, likasom när någon väckes ur sömnen. 


2

 Och han sade till mig: »Vad ser du?» Jag svarade: »Jag ser en ljusstake, alltigenom av guld, med sin oljeskål ovantill och med sina sju lampor; och sju rör gå till de särskilda lamporna därovantill. 


3

 Och två olivträd sträcka sig över den, ett på högra sidan om skålen och ett på vänstra.» 


4

 Sedan frågade jag och sade till ängeln som talade med mig: »Vad betyda dessa ting, min herre?» 


5

 Men ängeln som talade med mig svarade och sade till mig: »Förstår du då icke vad de betyda?» Jag svarade: »Nej, min herre.» 


6

 Då talade han och sade till mig: »Detta är HERRENS ord till Serubbabel: Icke genom någon människas styrka eller kraft skall det ske, utan genom min Ande, säger HERREN Sebaot. 


7

 Vilket du än må vara, du stora berg som reser dig mot Serubbabel, så skall du ändå förvandlas till jämn mark. Ty han skall få föra fram slutstenen under jubelrop: 'Nåd, nåd må vila över den!'» 


8

 Vidare kom HERRENS ord till mig; han sade: 


9

 »Serubbabels händer hava lagt grunden till detta hus; hans händer skola ock få fullborda det. Och du skall förnimma att HERREN Sebaot har sänt mig till eder. 


10

 Ty vem är den som vill förakta: den ringa begynnelsens dag, när dessa sju glädjas över att se murlodet i Serubbabels hand, dessa HERRENS ögon, som överfara hela jorden?» 


11

 Och jag frågade och sade till honom: »Vad betyda dessa två olivträd, det på högra och det på vänstra sidan om ljusstaken?» 


12

 Och ytterligare frågade jag och sade till honom: »Vad betyda de två olivkvistar som sträcka sig intill de två gyllene rännor genom vilka den gyllene oljan ledes ditned?» 


13

 Då sade han till mig: »Förstår du då icke vad de betyda?» Jag svarade: »Nej, min herre.» 


14

 Då sade han: »Dessa äro de två oljesmorda som stå såsom tjänare inför hela jordens Herre.» 


5 Sakarja

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Items are Available At These Sites: